2013 Nya behov på barnhemmet efter Indien resa

Hej!

Här kommer en liten nyhetsuppdatering angående vår förfrågan om hjälp med att komma igång med en hemsida. Ni har varit många som på olika sätt har velat hjälpa till. Vi är så tacksamma och glada över den positiva responsen som vi fått. Hemsidan kommer att ta form tillsammans med Johan, som också åtagit sig att stå för den årliga kostnaden som en hemsida medför. Så förhoppningsvis kommer vi inom en snar framtid ha en egen hemsida att kunna använda oss av och hänvisa till.

Alice har precis som Elisabeth haft en lång period av återhämtning efter sjukdom, vad Alice har haft för diagnos är oklart men symtomen har varit liknande de som Elisabeth har haft.

Alice har några önskemål som jag tänker dela med er och där ni gärna får delge era åsikter och tankar, behoven på barnhemmet är ju som alltid många men frågan är vad som ska prioriteras och vad vi som faddrar kan/ska bidra med. En del saker kan man tänka sig att försöka få en extern sponsring till t.ex. från företag eller en fadder/familj som kan tänka sig att ge mer än 100 kr i månaden. Vi vill dela dessa önskemål med er och framför allt är förhoppningen att försöka öka antalet faddrar, och på så sätt täcka kostnaden för en del av de behov som finns.

Jag skriver ner behoven, utan att rangordna dem:

– En kokerska(är tyvärr alltid en kvinna, eftersom det är kvinnorna som lagar maten). Kvinnan som lagar all mat till barnen börjar sin dag innan klockan 06.00 då det fortfarande är mörkt, hon gör en heroisk insats. Jag skulle kunna skriva en hel sida om hennes arbete, Elisabeth gick upp en dag tidigt på morgonen och hjälpte henne att rensa frukost riset från små stenar, och ta bort riskorn som fortfarande hade skalet kvar. Bara detta jobb tog mer än en timme…

En extra kokerska skulle anställas på en heltid, detta skulle kosta 3500 rupie=500 kr i månaden.

– Alice önskar hjälp med skrivandet och ekonomihanteringen. Alice har bara vänster arm som hon använder, invaliditeten skedde i en bilolycka. Det finns en kvinna som själv varit barn på handikappbarnhemmet(polioskada) och gått ut skolan, hon fortsatte att utbilda sig till ekonom och jobbar nu halvtid på en bank. Alice önskan är att få anställa denna kvinna på halvtid. Detta skulle kosta 3000 rupie=429 kr i månad.

– Barnen behöver hjälp med att få professionell hjälp från en sjukgymnast, att få övningar/undervisning om vad de kan göra för att lindra/förhindra att deras kroppar slits ut i förtid. En sjukgymnast skulle kunna komma ut 1ggr i veckan till barnen. Detta skulle kosta 6000 rupie=860 kr i månad.

– Vattnet som kommer från brunnarna (2 st) går inte att dricka. Barnen borstar tänderna i det, diskar, duschar och tvättar kläderna i det. Vattnet hämtas i stora dunkar varje dag(nästan) och fördelas sedan i tappnings-plastdunkar (de som ni faddrar har bidragit med) Det är 3 km till det ställe som vattnet finns. Önskemålet är om vi faddrar kan stå för kostnaden av vattnet och transporten till barnhemmet, detta skulle kosta 3000 rupie per månad.

– En nattvakt(Watchman) som förhindrar att obehöriga kommer in på barnhemsområde. Eftersom mat och m.m. annat som är stöld begärligt finns på barnhemsområdet. Säg till att det är lugnt på barnhemmet, detta skulle kosta 4000 rupie=571 kr i månad.

– Strömförsörjningen är ett återkommande problem på barnhemmet,

Vi har tittat på generator, återkommer med info angående detta.

Mvh//Samuel med familj