Resa 2018 – Rent vatten till barnen – Vattenreningsanläggningen klar – Tolvskillingshjälpen sponsrar

När jag var liten och som 6-åring på barnhemmet drack vatten direkt från brunnen så var det ingen som tänkte på att detta vatten kan vara farligt. Och då var vattnet mycket renare än nu.

Nu när jag återvänt till barnhemmet för 6 år sedan, såg jag att Alice köpte rent vatten till barnen. Vattnet köptes från regeringen och det användes enbart för att dricka men ändå är vatten begränsat för att dricka, att komma ihåg att när det är varmt är ca 45 grader i skuggan.

Brunnsvatten som innehöll kemikalier, bland annat mycket klor och även tungmetaller som användes till att skölja ris och till matlagningen. På det visset fick barnen i sig det dåliga vattnet.

Vi pratade flera år med vad ska vi göra för att få bättre kvalitet på dricksvattnet och förra året undersökte vi olika alternativ på plats i Indien, och bestämde vi oss att för ansöka om pengar för att bygga en vattenreningsanläggning.

Tack till Tolvskillingshjälpen där vi fått pengar för att bygga helt ny vattenreningsanläggning, hus, ledningsdragning mm. Det gör att barnen kan dricka hur mycket rent vatten de behöver och känner för. Nu finns det även rent vatten till köket där kokerskan kan både skölja riset och använda rent friskt vatten till matlagningen.

Alice och barnen jätteglada, verkligen njuter av eget dricksvatten från barnhemmet!

Alice och barnen tackar Tolvskillingshjälpen och även vi styrelsen från Handikappbarnhemindien.se tackar Tolvskillingshjälpen!

Hälsar,

Samuel