Reseberättelse från Challagundla 2016

9:e januari 2016 bar det av till handikappbarnhemmet i Challagundla Indien !

Efter flyg Stockholm – Munchen -Mumbay och sedan med inrikesflyg till Hyderabad blev vi hämtade med bil till barnhemmet. Så vi bytte från svensk vinter med minus 10 grader till Indisk vinter och plus ca 30 grader.

Efter bil resan, vilket tog ca två timmar till barnhemmet, väntade oss ett fantastisk mottagande med blomsterkransar runt halsen och alla barn och personal uppradade vid vägrenen, samt Alice förstås, barnhemmets föreståndare.

Vi fick direkt kontakt med barnen, vilka förstås var nyfikna. Och eftersom vi hade mobilerna så ville de bli fotade och fick se det med engång. Barnhemmet har nu 69 barn, lärare och personal.

Och det blev många intryck och minnen men särskilt två som imponerar oss än idag:

  1. Samuels enorma arbete på 4 år med solceller, lyktstolpar på gården annars hade det varit kolsvart på kvällarna. Samt att gångarna är asfalterade där barnen har lättare röra sig med rullstolar, skatebräder
    m.m. Skolan och övriga byggnader är oxå renoverade.
  2. Det andra intrycket år Johans som skapade en datorutbildning. Vi hade med oss datorer och utrustning från Sverige. Skolan har anställd en lärare 4 timmar om dagen och 10 elever utbildas i taget, båda flickor och pojkar.

Minnen som oxå var roligt och mycket uppskattad av alla var utflykt till Sagar den stora dammen och museum från det gamla Buddistiskt religiösa centret. Vi åkte två bussar och hade en picknick lunch med oss och den resan betalades av Peter Miltons pengar från hans 50 års fest.

Så var sedan vår minnesvärd avslutningsfest där vi hjälptes åt med barnen att förbereda festens måltid och rensade massor av ingefära, vitlök, rödlök, koriander och många flera hälsosamma kryddor och örter. Det bjöds på kyckling, lamm och ris.

Många tal hölls och vi dansade långt in på den ljuvliga natten,

På återseende Challagundla, från Hilkka och Lahja

1 svar på ”Reseberättelse från Challagundla 2016

Kommentarer är stängda.